Endringene i byggesaksdelen av pbl og byggesaksforskriften (SAK)

- særlig fokus på den «nedre grense» for søknadsplikt

Dette kurset har særlig fokus på den "nedre grense" for søknadsplikt.
Meld meg på

Timer

2 juridiske timer

Fagområde

Kursavgift

Medlemmer: 1 500 NOK

Andre: 2 000 NOK

Pris for abonnenter 0,-

AJOURFØRINGSKURS

Hva lærer du?

Den 1. juli 2015 trådte de nye og forenklede byggesaksreglene i plan- og bygningsloven i kraft. Det blir nå enklere å bygge på egen eiendom uten å søke kommunen om tillatelse. Regjeringen har også foreslått forenklinger i de byggetekniske kravene til eksisterende boliger. Målet er at kommunens saksbehandlingssystem skal bli mer effektivt.

_____

PS! JUS tilbyr nå et digitalt abonnement ut kalenderåret 2020. Her får du tilgang til markedets største digitale portefølje av juridiske kurs. Som en del av dette abonnementet får du også tilgang til livestream-versjonen av høstens årlige oppdateringskurs. Her kan du lese mer om abonnementet.

Hvem passer kurset for?

Advokater og jurister som jobber med byggesaker

Leksjoner

Gjennomgang av de viktigste endringene i byggesaksdelen

Her får du en gjennomgang av de viktigste endringene i byggesaksdelen – som trådte i kraft 1.07.2015. Hovedfokus er på ny regel som utvider hvilke tiltak som ikke krever søknad.
Bakgrunn og formål med endringene belyses også.

 

Advokat, Katrine Lillejord,
Advokatfirmaet Harris DA, Bergen

Skriv ut hele programmet

Foredragsholderne

Praktisk informasjon

Kurset er ajour med rettstilstanden på det angitte utgivelsestidspunkt 23. november 2016.

Du kan ta kurset på PC/Mac, nettbrett eller smart-telefon. Du kan se kurset flere ganger, og selv bestemme hvor stor del du ønsker å se av gangen.
For å få godkjent etterutdanningstimer må hele kurset gjennomføres og kontrollspørsmålene besvares. 
Når du er påmeldt kurset får du tilgang til kurset på "min side", på jus.no. Kurset er tilgjengelig i 180 dager fra kjøpsdato. 

Bygnings- og reguleringsrett

Hver høst arrangerer vi «Det årlig plan- og bygningsrettskurset» som holdes i Bergen eller en av de større byene i Norge. Vi tilbyr også innføringskurs i bygningsrett og planlegging etter plan- og bygningsloven og e-kurs i aktuelle temaer på dette rettsområdet. I tillegg legges det opp til temakurs som følger rettsutviklingen på fagområdet. JUS jobber kontinuerlig med å videreutvikle kursporteføljen. Dersom du har innspill til temaer eller foredragsholdere hører vi gjerne fra deg. Kontakt utdanningssjef Torill Løebekken på e-post: tol@jus.no eller mobil 92211266.

Mer informasjon om fagutvalget

Flere aktuelle kurs

  • E-kurs

    Bygnings- og reguleringsrett

    Innføringskurs / 2 juridiske timer / 2 eiendomstimer

    NYTT KURS