Fagforum i arbeidsrett

Fagforumet er en møteplass for deg med erfaring innen arbeidsrett og som ønsker ytterligere faglig fordypning ved selv å bidra med din kunnskap i samtale og drøftelse med kollegaer. NB! Begrenset antall plasser.

Meld meg på

Tid

12. okt.

Påmeldingsfrist: 13. sep.

Fortsatt ledige plasser

Timer

4 juridiske timer

Fagområde

Sted

JUS Lab, Kristian Augusts gate 7B, OSLO

Kursavgift

Medlemmer: 3 950 NOK

Andre: 4 750 NOK

SPESIALKURS

Hva lærer du?

Fagforumet er en møteplass for deg med erfaring innen arbeidsrett og som ønsker ytterligere faglig fordypning. 


I hvert fagforum vil det være en faglig innledning før ulike cases/problemstillinger diskuteres i grupper. Gjennom å dele kunnskap, erfaringer og spørsmål i grupper og plenum er målet økt læringsutbytte – noe mer enn hva man gjør gjennom en vanlig forelesning. 

Samlingene har erfarne og dyktige innledere til hvert tema. I tillegg vil fagforumslederne bidra med å fasillitere for dialog og drøftelser av problemstillingene. Det blir også god mulighet til å knytte nye kontakter med andre kollegaer i arbeidsrettsmiljøet.

Fagforumet passer for deg med erfaring innen arbeidsrett. Fagforumet vil passe for deltakerne som ønsker fordypning i fagstoffet gjennom diskusjon, refleksjon og deling av kunnskap.

Forumet ledes av advokat Martin Jetlund (Schjødt), advokat Christel Søreide (Wiersholm) og advokat Trond Erik Kvalsnes (Simonsen Vogt Wiig).

I dette fagforumet i arbeidsrett har vi valgt et praktisk og utfordrende tema.  Vi ser nærmere på IPR i arbeidsforhold. Hvem blir eier ved at ansatte presterer, legger ned  "skapende" innsats, og hvordan går virksomheter/ansatte frem for å beskytte immaterielle rettigheter - rettighetene er viktige forutsetninger for mange virksomheters konkurransesituasjon, markedsandeler og marginer.
Advokat Are Stenvik og advokat Eirik Basmo Ellingsen, Advokatfirmaet BAHR, vil ha innlegg på tema.                       

 

Det er begrenset antall plasser.

«Dette er det beste kursopplegget jeg har deltatt på. Delingen mellom foredrag og diskusjoner fungerer utmerket. »
Tidligere deltaker

Hvem passer kurset for?

Fagforumet er en møteplass for deg med erfaring innen arbeidsrett og som ønsker faglig fordypning og refleksjon.

Program

11:30 Velkomstkaffe og registering
12:00 IPR i arbeidsforhold – Hvilke typer rettigheter dekkes av immaterialrettsklausuler, og hva bør arbeidsgiver tenke på for å beskytte rettighetene?

  • For hvilke arbeidstakere er en immaterialrettsklausul relevant?
  • Hvorfor har vi immaterialrettsklausuler, og hvordan bør de utformes? Hva skal arbeidsgiver gjøre hvis det ikke er avtalt en slik klausul?
  • Hva kan avtales og hva kan ikke avtales om overdragelse og godtgjørelse?
  • Immateriale rettigheter og behovet for beskyttelse av forretningshemmeligheter, herunder hvordan den nye loven er å forstå
Advokat, Are Stenvik,
Advokatfirmaet BAHR AS, Oslo

Advokat, Eirik Basmo Ellingsen,
Advokatfirmaet BAHR AS, Oslo

16:30 Kursslutt
Skriv ut hele programmet

Arbeidsrett

JUS gjennomfører 4-6 kurs innenfor dette fagområdet. Størst er de årlige kursene i arbeidsrett som går hver vinter og vår. Vi tilbyr også et fast kurs i EU/EØS-basert arbeidsrett, i Brussel. Dersom du har innspill til temaer eller foredragsholdere hører vi gjerne fra deg, kontakt prosjektleder Eric Jonson Roe på ejr@jus.no.

Mer informasjon om fagutvalget

Flere aktuelle kurs

November

Oktober