Juristkongress 2022 – Ledelse

Tid

24. – 25. nov.

Påmeldingsfrist: 27. okt.

Timer

7 ikke-juridiske timer

Fagområde

Sted

Clarion Hotel the Hub, Biskop Gunnerusgt. 3, OSLO

Kursavgift

Medlemmer: 5 900 NOK

Andre: 7 900 NOK

+ valgfrie tillegg

JUS I SAMARBEID MED JURISTFORBUNDET

Hva lærer du?

Fagbokforfatter og “fleksjonist” Arne Selvik starter dagen tradisjon tro, sammen med fagsporet Arbeidsliv og samfunnskontakt, med et aktuelt tema om hvor du jobber best og fjernledelse. 

Vi går i dybden og fortsetter i samme sporet der Arne sluttet med danske Camilla Kring. Kring besøkte oss også på kongressen i 2012, da i plenum. Nå er hun hyrt inn til en 2 timers seanse der fokus vil være på livskvalitet og produktivitet hos dine medarbeidere i din virksomhet. Stikkord vil være døgnrytme, kronobiologi og livsnavigasjon. Og du vil få konkrete verktøy.

Og vi fortsetter i samme sporet og avslutter dagen med Endorfinlegen som blant annet vil sette fokus på hvordan du kan disponere tiden din optimalt. 

På dag 2 får vi en mix av tre interessante foredrag fra tre utmerkede forelesere om å ta bedre beslutninger, forskjellene på ledelse i offentlig og privat sektor og et foredrag om sirkulærøkonomi. 

Tema dag 1: Personlig lederskap/ Fjernledelse/ Motiverende lederskap
Tema dag 2: Beslutninger / Ledelse i offentlig vs privat sektor / Bærekraft

Hvem passer kurset for?

Ledere fra privat og offentlig sektor. Leder med og uten personalansvar.

Program / /

Skriv ut
8:45 Innregistrering - morgenkaffe - oransje smoothies - rundstykker
9:30 Åpning ved konferansier Jan Sollid Storehaug

Presidentens tale
Musikalsk pangåpning ved Kajander

CEO Jan Sollid Storehaug,
Tenk Digitalt AS

10:00 Plenumsforedrag 1: Changing Attitudes, Porn & Its Health Effect CEO Maria Ahlin,
Changing attitudes

10:40 Liten benstrekk
11:00 Plenumsforedrag 2: Equality Check

Marie Louise Sunde

CEO and founder Marie Louise Sunde,
Equality Check AS, Oslo

11:45 Herlig lunsj
13:00 Hvor jobber du best – og når på dagen?

Herunder utfordret til å knytte det opp mot fjernledelse. 

Sammen med fagsporet Arbeidsliv og samfunnspolitikk. 

Arne Selvik er en siviløkonom (NHH) og sosiolog (UiB) som har en lang karriere som forsker, meklingsmann, kommunaldirektør, lederutvikler, styrerådgiver og forfatter. Han har blant annet vært styrerådgiver for Juristforbundet, Forsvarets Høyskole og Folketrygdfondet. Han har vært lederutvikler i Administrativt forskningsfond ved Norges Handelshøyskole (AFF), og sterkt engasjert i Solstrandprogrammet og DAs Utviklingsprogram for domstolledere. I tillegg til et dusin fagbøker, gav han i 2020 ut romanen Døden – minutt for minutt. Hans nyeste bok (sammen med Tarjei Alvær Heggernes) er Den digitale styreverden (Fagbokforlaget, 2022).

Forfatter og styrerådgiver Arne Selvik,
Arne Selvik Consulting, Bergen

14:00 Få øget produktivitet og bedre helse

  • Kend og fokusér på dine medarbejderes døgnrytmer

Del 1: Få en indsigt i kronobiologien, der er studiet af menneskers døgnrytmer. Du er født med et indre biologisk ur, et ’masterur’, som kaldes den suprachiasmatiske kerne eller forkortet SCN – og består af cirka 20.000 nerveceller. Det er variationer i menneskets gener, der gør, at nogle mennesker falder tidligt i søvn og står tidligt op, mens andre falder senere i søvn og står senere op. Kronos betyder i øvrigt tid på oldgræsk.

Del 2: Sådan skaber du øget produktivitet og bedre helse i din virksomhed. 80 procent af din virksomheds værdi er immateriel. Det er medarbejderne, der skaber værdien. I vidensamfundet er det sund fornuft både menneskeligt og økonomisk at give mennesket arbejdstider, der matcher dets biologiske rytme. Hvordan kan din virksomhed understøtte forskellige kronotyper?

Camilla Kring er uddannet civilingeniør og ph.d. fra Danmarks Tekniske Universitet. I 2005 stiftede hun Super Navigators ApS, som er funderet i kronobiologien og specialiseret i at skabe fleksible arbejdskulturer, der understøtter vores forskellige familieformer, arbejdsformer og døgnrytmer.

Camilla har hjulpet organisationer i 17 lande med at blive attraktive arbejdspladser. Hun er forfatter til fem bøger, TEDx speaker og medstifter af Tænketanken Fremtidens Arbejdsliv.

Camilla Kring,
Super Navigators, København

16:00 Endorfin som medisin

Som lege og forfatter av boken “Endorfin som medisin” er Aili Kristina, også kalt Endorfinlegen, kjent for å sette fokus på hvordan du kan bruke kroppen din og tankene dine, slik at du disponerer både kreftene og tiden din optimalt. Hun har i en rekke sammenhenger snakket om hvordan vi kan bruke endorfiner som medisin, og formidler komplisert kunnskap fra medisin, psykiatri og nevrovitenskap, på en lettfattelig og fengende måte.

Foredraget vil gi deg en ny forståelse av hvordan følelser, kropp og psyke henger sammen, kombinert med historiefortellinger som beveger og engasjerer deg.

Aili Kristina Hannisdal,


16:45 Inspirasjonstorget (ca. 45 min)
19:00 Vorspiel og aperitiff i foajeen
19:45 Kongressfesten m/konferansier Adam Schjølberg, musikk med MELIS
22:45 DJ-party med DJ Blunder

Praktisk informasjon

Overnatting

Clarion Hotel the Hub, OSLO
23. – 24. nov. Kr 1 980 / 24. – 25. nov. Kr 1 980
Pensjonsprisen inkluderer overnatting standard enkeltrom, frokost, inngang til Pool & Fitness-avdelingen. Innsjekk kl. 16.00, utsjekk kl. 10.00.

Clarion Hotel the Hub - for tillitsvalgte, kr 0,-, Oslo
24. – 25. nov. Kr 0
En overnatting for tillitsvalgte på sporet Arbeidsliv og samfunnspolitikk dekkes av Juristforbundet.

Annet

Kongressfest - Ja, takk! 24. nov. Kr 0

Torsdag kveld arrangeres det kongressfest med god mat, musikk og underholdning (inkludert i kursavgiften).


Endelig bekreftelse sendes deltakerne etter påmeldingsfristens utløp. Avbestillingsgebyr vil påløpe etter 27. oktober. Dette gjelder også tillitsvalgte. Eget gebyr for hotell-avbestilling 48 t før ankomst, eller ved no-show.

Kontaktpersoner

Juristkongress

Juristkongress er et samarbeid mellom Juristenes Utdanningssenter (JUS) og Juristforbundet. 

Du kan også lese mer Juristkongress 2022 her: www.juristkongress.no 


Mer informasjon om fagutvalget