Juristkongress: Arbeidsliv e-fagspor

Juristkongress 2020 er høstens store begivenhet. Tradisjonen tro vil vi by på et dagsaktuelt, utfordrende og variert fagprogram, med profilerte jurister og foredragsholdere fra ulike profesjoner. I år tilbyr vi temaet arbeidsliv som et digitalt fagspor. Dette er fagsporet for deg som er tillitsvalgt. Rigg deg til ved PC'en og følg Juristkongressen fra The Hub den 19. november!

Meld meg på

Tid

19. nov.

Påmeldingsfrist: 22. okt.

Fortsatt ledige plasser

Timer

6 juridiske timer

Fagområde

Sted

Hvor som helst

Kursavgift

Medlemmer: 3 400 NOK

Andre: 4 400 NOK

JUS I SAMARBEID MED JURISTFORBUNDET

Hva lærer du?

For femte gangen arrangerer vi Juristkongress og for femte gangen har vi utarbeidet et faglig sterkt fagspor innen arbeidsliv. Målet er at dere skal bli utfordret faglig, og få nye perspektiver inn i deres daglige virke.

På bestilling fra våre tillitsvalgte, har vi i år satt sammen et dagsaktuelt og lærerikt program for fagsporet Arbeidsliv. Juridisk metode danner grunnlaget for alt juridisk arbeid. Er tradisjonell norsk rettstenkning passé? Til å snakke om dette har vi fått med oss professor emeritus Erik Boe.

Åpne kontorlandskap er ett tema hvor våre tillitsvalgte har etterlyst refleksjon og hensiktsmessige løsninger. Til å svare på disse spørsmålene har vi fått avdelingsleder Stein Knardahl fra Statens Arbeidsmiljøinstitutt. 

Førsteamanuensis ved Institutt for privatrett (UiO) Marianne Jenum Hotvedt skal holde foredraget om forholdet mellom arbeidstid og reisetid. Det blir også en redegjørelse av de nye varslingsreglene i arbeidsmiljøloven, ved advokat Anne Marie Due. Og til sist: Det å ta kloke, rettslige beslutninger, handler om planlegging og gode metoder for å konkludere. For å forklare dette, har vi valgt en spesiell vri: Risikovurdering sett fra en pokerspillers perspektiv. 

Lenke til direktesendingene vil bli tilsendt dagen før arrangementet og du vil finne alle dine e-kurs med tilhørende dokumentasjon på Min Side på jus.no

____

Under kongressen har vi flere foredrag som omhandler digitaliseringen av og i samfunnet. I tillegg leverer vi to av fagsporene heldgitalt. Så, den oransje tråden i år er digitalisering.
Derfor ønsker vi også å gi deg tilgang flere e-seminarer uavhengig av fagspor, som du kan lese mer om i programmet. Vi gir deg tre meget aktuelle foredrag om personlig lederskap, personvern og rasisme – og en seanse med morgentrim, i god morgenseminar-tradisjon!

Hvem passer kurset for?

Arbeidsliv tar for seg sentrale arbeidsrettslige problemstillinger. Det egner seg både for våre tillitsvalgte i alle sektorer og andre som arbeider med, eller har interesse for, arbeidsrett.

Program

8:45 Gjør deg klar til direktesending!
9:00 Direktesending del 1

Åpning av kongressen ved Dora Thorhallsdottir og president Håvard Holm.

Musikalsk innslag ved Oakland Rain

«Nærhet på distanse» - en samtale mellom Dora Thorhallsdottir og sosialantropolog Thomas Hylland Eriksen

Konfransier, Dora Thorhallsdottir,


Professor, Thomas Hylland Eriksen,
Universitetet i Oslo, Sosialantropologisk institutt

9:45 Direktesending del 1 slutt
9:50 Arbeidsliv (e-fagspor)

Du får tilsendt nødvendige lenker til e-kurs og direktesendinger dagen før kursstart.

 

Åpne kontorlandskap – politiske intensjoner og tallenes tale
Forskningsdirektør Stein Knardahl, Statens Arbeidsmiljøinstitutt (Stami)

Juridiske aspekter ved åpne kontorlandskap/arbeidsmiljø
Advokat Thorkil Aschehoug, Advokatfirmaet Grette AS, OSLO

Risikovurderinger sett fra en pokerspillers perspektiv
Advokat Øystein Myre Bremset, Advokatfirmaet BAHR AS
Advokat Tarjei Thorkildsen, Advokatfirmaet BAHR AS, OSLO

Nye varslingsregler
Advokat Anne Marie Due, Advokatfirmaet Hjort DA, OSLO

Arbeidstid - reisetid. Sakens kjerne
Førsteamanuensis Marianne Jenum Hotvedt, Universitetet i Oslo, Institutt for privatrett

Er all norsk rettstenkning internasjonalisert? Juridisk metode i en foranderlig verden
Professor dr. juris Erik Magnus Boe, Universitetet i Oslo, Institutt for privatrett

 

Forskningsdirektør, Stein Knardahl,
Statens Arbeidsmiljøinstitutt (Stami)

Advokat, Øystein Myre Bremset,
Advokatfirmaet BAHR AS

Advokat, Tarjei Thorkildsen,
Advokatfirmaet BAHR AS, Oslo

Advokat, Anne Marie Due,
Advokatfirmaet Hjort DA, Oslo

Førsteamanuensis, Marianne Jenum Hotvedt,
Universitetet i Oslo, Institutt for privatrett

Professor dr. juris, Erik Magnus Boe,
Universitetet i Oslo, Institutt for privatrett

16:45 Direktesending del 2: Fra Bergen kommer musiker, sykepleier og foredragsholder Marthe Valle med konsertforedraget "Ro og uro". Musiker, Marthe Valle,


17:30 Direktesending del 2 slutt
17:45 Fire valgfrie seminarer

Også i år blir det seminarer uavhengig av fagsporene. Vi gir deg tre meget aktuelle foredrag om personlig lederskap, personvern og rasisme – og en seanse med morgentrim, i god morgenseminar-tradisjon. 

Disse e-seminarene blir tilgjengelig for deltakerne i løpet av kongressen.

 

Eve Rodsky, fra Los Angeles (USA) vil holde foredraget «Fair Play» om personlig lederskap. I utgangspunktet skulle hun holde et av plenumsforedragene, men da Eve ikke kan komme til oss, gir vi deg foredraget digitalt – med opptak fra Los Angeles.  

Finn Myrstad, fra Forbrukerrådet, holder foredraget «I agree», om personvern og sikkerhet. Ønsker du å installere en applikasjon, må du akseptere vilkårene. Men vet du egentlig hva du sier ja til? Velger vi bort vår egen rettssikkerhet når vi ukritisk godtar avtaler på nett? Dette er virkelig et foredrag jurister må få med seg.

Guro Sibeko, halvt nordfjording og halvt Zulu, vil holde foredraget «Rasismens poetikk» – et meget aktuelt tema, som hun og har skrevet bok om. Sibeko vil mildt sagt gi deg noe å tenke på – og kanskje får vi høre et slam-poesidikt også.

Yngvar Andersen er kjent fra tv-programmer som «Bedre Puls» og «Alle har et idrettstalent» på NRK. Yngvar gir deg trim på kongressen – når du vil. Bruk en pause eller to i løpet av kongressdagen til å riste løs og følge Yngvars treningstips. Løs opp i muskler og ledd før neste faglige foredrag!

Økonom, antropolog og forfatter, Eve Rodsky,
Los Angeles, Usa

Fagdirektør for digitale tjenester og energi, Finn Myrstad,
Forbrukerrådet, Oslo

Forfatter, SLAM!poet og samfunnsdebattant, Guro Sibeko,
Oslo

Trener og grunder, Yngvar Andersen,
Utdannet ved Norges Idrettshøyskole, Oslo

Skriv ut hele programmet

Praktisk informasjon

Dersom du ønsker å lese mer om årets kongress, finner du mer informasjon på juristkongress.no!

Juristkongress

Juristkongressen arrangeres 19. november 2020 på Clarion The Hub i Oslo. I år med både fysiske fagspor og digitale fagspor. Tradisjonen tro vil Kongressen by på et dagsaktuelt og spennende fagprogram, med profilerte jurister og foredragsholdere. Kongressens visjon er å begeistre og å utfordre. Det skal vi gjøre ved å presentere ulike fagspor, plenumssamlinger og mange kulturelle smakebiter. Den "oransje" tråden i årets fagprogram er digitalisering - “Juristenes Digitale Hub”.

Mer informasjon om fagutvalget

Flere aktuelle kurs

November