Livestream: Advokatenes fagdager – Næringseiendom

Delta på Advokatenes fagdager 2021! I år kan du velge mellom fagstolpene arbeidsrett, familie- og arverett, næringseiendom, selskapsrett og forsvarerkurset. Følg din fagstolpe direkte via direktestrømming, og få med deg foredrag om virtuelle forhandlinger med Robert Bordone fra Harvard.

Meld meg på

Tid

27. mai.

Påmeldingsfrist: 25. mai.

Timer

7 juridiske timer / 6 eiendomstimer

Fagområde

Kursavgift

Medlemmer: 4 600 NOK

Andre: 5 700 NOK

Abonnementet inkluderer to livestreamkurs.

JUS I SAMARBEID MED ADVOKATFORENINGEN

Hva lærer du?

Dette er den faste møteplassen på Advokatenes fagdager for dere som jobber med næringseiendom. I år dykker vi ned i tre hovedtemaer innenfor utleie, leiekontrakter og garantier i transaksjonssammenheng og forhold rundt offentlig versus privat investering. Dere møter foredragsholdere med lang erfaring i praktisk håndtering av disse problemstillingene, som belyser spørsmålene, gir noen svar, men også stiller spørsmål til hvordan problemstillingene best kan håndteres.

Felles for alle fagstolpene på årets fagdager er foredraget med Robert Bordone. Som grunnlegger og tidligere "Director of the Harvard Negotiation & Mediation Clinical Program” i årtier, nå Senior Fellow, Harvard Law School, har han bred erfaring både fra forskning og det praktiske liv. Med klienter som Boston Symphony Orchestra, Utenriksdepartementet i Sveits, Justisdepartementet i USA, Delta Airlines, Gap Inc., Nestlé, Health Net, Edwards Lifescience og Coca-Cola, har han bred erfaring i praktisk, alternativ tvisteløsning. På fagdagen gir han oss en kort introduksjon til "Harvard-metoden" for å lykkes best mulig i forhandlinger generelt, samtidig som han fokuserer på hva som må til når forhandlingen skjer på digitale flater. Virtuel forhandling blir stadig mer aktuelt, og med en særlig interesse for helsesektoren, befinner Robert Bordone seg midt i orkanens øye. Vi har jo alle vært vitner til hvor viktig det er å håndtere og prioritere de mange interesser som gjør seg gjeldende i disse vanskelige tider, og hvor avgjørende det er for resultatet at prosessen har vært god og kommuniseres på en riktig måte.

I år gjennomfører vi Advokatenes fagdager på en dag, og årets arrangement er besluttet gjennomført heldigitalt.
Du kan delta fra et sted som passer deg via livestream.

_____

PS! JUS tilbyr nå et digitalt abonnement. Her får du tilgang til markedets største digitale portefølje av juridiske kurs. Som en del av dette abonnementet får du også tilgang til to livestreamkurs (årlige oppdateringskurs eller andre kurs som tilbys via livestream). Her kan du lese mer om abonnementet.

Hvem passer kurset for?

Advokater, jurister og andre som arbeider med utleie og omsetning av fast eiendom.

Program

9:00 Felles åpning
9:15 From "in person" to "virtual" negotiation - how to manage the shift

The COVID-19 pandemic forced many negotiations that might ordinarily have occurred in-person into "virtual" space -- through use of video, text, email, and phone. The shift from "in person" to "virtual" negotiation has many implications for negotiators. Drawing on the latest research, this lecture will first provide a brief overview of "negotiation fundamentals" and then offer specific advice and tips for how to manage the challenges and opportunities that arise when negotiating virtually.

Clinical Professor of Law, Robert C. Bordone,
Harvard Law School

10:00 Pause
10:15 Utleie av næringslokaler – forholdet mellom markedspraksis og bakgrunnsretten

Markedspraksis for vilkårene ved utleie av næringslokaler avviker ofte betydelig fra husleieloven. Mange mener at den såkalte meglerstandarden på flere punkter gir uttrykk for markedspraksis. Hvilke punkter er de sentrale bestemmelsene i meglerstandarden? Hvordan avviker denne standarden fra bakgrunnsretten, og hva er konsekvensene av dette? Meglerstandarden omtales av noen som "balansert utleiervennlig".  Er det riktig? Foredraget gir svar på alle disse spørsmålene og gir en praktisk gjennomgang av sentrale temaer knyttet til utleie av næringslokaler.   

Partner, advokat, Ståle O. Meleng,
Advokatfirmaet Wiersholm AS, Oslo

Senioradvokat, Kim Hellstrøm Christensen,
Advokatfirmaet Wiersholm AS, Oslo

11:00 Pause
11:15 Temaet fortsetter
12:00 Lunsj
13:00 Felles sending
13:15 Due diligence funn på leiekontrakter og garantier – løsninger og avtaleregulering

I forbindelse kjøp av næringseiendom gjennomfører normalt kjøper en såkalt due diligence av leiekontraktene på den aktuelle eiendommen for å verifisere forutsetningene for en transaksjon. I forbindelse med slike prosesser gjøres det ofte funn tilknyttet eiendommens leiekontrakter med tilhørende sikkerhetsstillelser. I dette foredraget gjennomgås typiske funn og måten disse ofte håndteres på i forbindelse med kontraktsforhandlinger. Ett eksempel er manglende leie som ikke sjelden kompenseres ved "garantileie" fra selger. Avtalereguleringen av dette reiser en rekke spørsmål som vil bli gjennomgått basert på lang praktisk erfaring med temaet.

Partner, advokat, Christian Müller,
Advokatfirmaet Thommessen AS, Oslo, Oslo

14:00 Pause
14:15 Temaet fortsetter
15:00 Pause
15:15 Hva skiller offentlig eiendomsinvestering fra privat - særlige rettslige utfordringer?

Gjelder de samme mulighetene og begrensningene for det offentlige som eiendomsinvestor? Hvilke særlige hensyn må tas i betraktning, med tanke på eksempelvis habilitet, (dobbelt-)roller (investor og planmyndighet) og EØS-regler som anskaffelses- og statsstøttereglene?

Partner, advokat, Line Ravlo-Losvik,
Advokatfirma DLA Piper Norway DA, Oslo

Partner, advokat, Line Voldstad,
Advokatfirma DLA Piper Norway DA, Oslo

16:00 Pause
16:15 Temaet fortsetter
17:00 Felles avslutning
Skriv ut hele programmet

Praktisk informasjon

Du vil motta en lenke for å følge livestreamen i forkant av fagdagene og du vil også finne lenken inne på JUS' Min side.
Våre generelle betingelser finner du under praktisk informasjon, se www.jus.no.

Advokatenes fagdager

Pandemien gjorde at JUS og Advokatforeningen dessverre måtte avlyse Advokatenes fagdager i fjor. Nå er vi tilbake med et nytt og spennende digitalt kursprogram, komprimert til én lærerik fagdag. Årets fagdager avholdes torsdag 27. mai. Arbeidsrettskurset går over 1,5 dag.

Advokatenes fagdager direktesendes via livestream.

Påmeldingen skjer i år her, på jus.no. Finn din fagstolpe og meld deg på! Du finner også mer informasjon på www.advokatenesfagdager.no.

Dersom du har innspill til temaer eller foredragsholdere hører vi gjerne fra deg! Kontakt oss på fagdager@jus.no.

Advokatenes fagdager arrangeres av JUS i samarbeid med Advokatforeningen.

Du kan velge Advokatenes fagdager 2021 som en del av JUS-abonnementet.

Mer informasjon om fagutvalget

Flere aktuelle kurs

Mai