Forhandling i komplekse prosjekter

Forhandlinger i større prosjekter har en særegen kompleksitet: Det er mange hensyn, konsekvenser og ofte høye beløp i spill for partene. Vi gir deg verktøyene du trenger!

Sted

JUS Lab, Kristian Augusts gate 9, Oslo

Kursavgift

Medlemmer: 8 300 NOK

Andre: 10 800 NOK

SPESIALKURS

Hva lærer du?

Forhandlinger i forbindelse med større prosjekter har en særegen kompleksitet: Det er mange hensyn, konsekvenser og ofte høye beløp i spill for partene. Forhandlingene kan gjelde krav i forbindelse med anskaffelsen, forhold underveis i prosjektgjennomføringen eller sluttoppgjøret. Uavhengig av fase vil løsningen kunne få ringvirkninger for den videre arbeids- og ansvarsfordelingen mellom partene, forretningsrelasjoner, andre parter og tilstøtende prosjekter, samt kunne skape presedens for liknende saker i fremtiden. Denne kompleksiteten gjør det nødvendig med en systematisk tilnærming til forberedelser, gjennomføring og sluttføring av forhandlingene.

Vi tar for oss hovedfasene i et komplekst forhandlingsforløp, og ser bl.a. nærmere på planleggingen og forberedelsene for forhandlingsteamet, typiske situasjoner og utfordringer i forhandlingsforløpet, samt viktige forhold å ivareta som forhandlings- og teamleder. I løpet av kursdagene veksles det mellom foredrag, caser/praktiske oppgaver og diskusjoner.

Kurset retter seg særlig inn mot forhandlinger knyttet til større prosjekter innen bygg, anlegg og energi, men har også overføringsverdi til prosjekter i bransjer som forsvar, IT, industri og fornybar energi, og andre komplekse forhandlingsforløp.

Du vil motta materiale i forkant av første kursdag og få utdelt caser som du skal gjøre deg kjent med og delta i gjennomføringen av. Det er viktig - også for de andre som deltar - at du forbereder deg og deltar aktivt gjennom hele kurset.

Målet med kurset er at du etter disse dagene har styrket din kompetanse innen komplekse forhandlinger, herunder:

  • økt ferdighetene innen gjennomføring av komplekse forhandlinger, strategiske forberedelser og ledelse av forhandlingsteam
  • økt bevisstheten om muligheter og fallgruver i gjennomførings- og sluttfasen av forhandlinger
  • økt kjennskap til verktøy og metodikk for interne beslutningsprosesser rundt strategier, utfallsrom, håndtering av stakeholders mv.

Begrenset antall deltakere.

Hvem passer kurset for?

Kurset retter seg mot personer som allerede har praktisk erfaring fra forhandlinger, og jobber i eller rådgir inn mot større investeringsprosjekter – dvs. særlig jurister, advokater, prosjektledere, og kontrakts- og anskaffelsesledere.

Program / /

Skriv ut
9:00 Registrering og forfriskninger
9:30 Temaer på dag 1

På dag 1 jobber vi med følgende to temaer:

1) Planlegging, forberedelser og støttedokumenter til komplekse forhandlinger.

Her er formen faginnlegg og gruppeoppgave/case.


2) Gjennomføring av forhandlinger

Her er formen faginnlegg, gruppeoppgave/case med forhåndstildelte roller etterfulgt av presentasjon og diskusjon om resultater og funn fra gruppenes forhandlingscase.

Vi holder lunsj ca. kl. 12:00 og ellers pauser etter behov.

Førsteamanuensis Herman Bruserud,
Universitetet i Oslo, Institutt for privatrett, Oslo

Director Contract Management Karin Kaasen,
Dovre Group Consulting, Oslo

17:00 Frivillig mingling med snacks

Kontaktpersoner

Alternativ tvisteløsning, mekling og forhandlinger

Under dette fagområdet er våre kurs om forhandling, mekling, voldgift og andre tvisteløsningsmekanismer samlet. Meklingsutdanningen tilbys hver høst. Innen forhandlinger tilbyr vi flere kurs: Grunnkurset "Profesjonell forhandling - innføring" tilbys fast hver vår og høst, Vi tilbyr også kurset "Effektiv kommunikasjon i forhandlinger" hvert år. Hver sommer arrangerer JUS forhandlingskurs med lærerkrefter fra Harvard Law School – i Norge eller på Harvard-campus. I tillegg tilbys regelmessig temakurs innen forhandling som "Forliksforhandlinger" og "Forhandling i komplekse prosjekter" m.fl.

Mer informasjon om fagutvalget